Wat is Blijvend Veilig en waarin verschilt de werkwijze van Blijvend Veilig met hoe er nu wordt gewerkt in de jeugdzorg? In deze podcast gaat presentator Bas Adriaans in gesprek over deze vraag met twee collega’s: Janneke Heessels en Henrieke Popken. Beiden zijn vanaf het begin betrokken bij Blijvend Veilig en zijn enthousiast over de nieuwe manier van werken.

“We zijn gaan kijken: kunnen we alle stappen zelf zetten? Zodat gezinnen met dezelfde gezichten te maken hebben, maar één keer hun verhaal hoeven doen en het in één keer goed kan”.

“We hebben de keten verkort en werken efficiënter. We kunnen binnen Blijvend Veilig alles leveren, zonder overdrachtsmomenten. Op deze manier werken, is succesvoller en ook voor de professional meer bevredigend. Je kan doen wat nodig is.”

Je kunt de podcast hier beluisteren

Over de transformatiepodcasts
De podcast maakt deel uit van de reeks Transformatie-podcasts van Jij voor de Jeugd. In het werkveld gebeurt van alles om de transformatie van de jeugdhulp in beweging te houden. En een hoop is het waard om gedeeld te worden. Hier vind je mooie voorbeelden, podcasts en tools om nieuwe werkwijzen zelf toe te passen.